O trgovini

Pozdravljeni, ljubitelji španske kulture!

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani edine trgovine s španskimi dobrotami v Sloveniji.

Že tretje leto razveseljujemo svoje stranke z originalnimi izdelki iz sončne Andaluzije in ostalih regij te izjemno bogate in temperamentne dežele. Naša poslovalnica na Trubarjevi ulici v Ljubljani v prijetnem ozračju sprejema najrazličnejše obiskovalce, ki jih žene skupna želja: okusiti življenje.

Naše poslanstvo je približati slovenski javnosti gurmansko kulturo Španije z raznoliko ponudbo tradicionalne pijače in hrane kot so:

  • rdeča, rose in bela vina,
  • peneča vina (šp. cava, -s),
  • šeri,
  • brendi,
  • likerji z okusi,
  • olivna olja najvišje kakovosti,
  • tradicionalne prigrizke, ki spremljajo degustacijo vin.

Naš cilj je zagotoviti kvalitetne, originalne izdelke vodilnih španskih proizvajalcev po dostopnih cenah. Ljubezen gre skozi želodec, pravimo. Prizadevali si bomo torej, da bo vsak izmed vas, ne glede na enološko izkušenost ali globino žepa, našel svojo ljubezen.

Po velikosti ponudbe in glede na povpraševanje bi lahko rekli, da sta naša krovna izdelka vino in olje. Trendi pa vse bolj kažejo na porast zanimanja tudi za druge produkte, ki so bili v slovenskem prostoru do sedaj prezrti ali ljudem neznani. Takšen je npr. sherry, obteženo vino izjemnih arom in okusov z višjo alkoholno stopnjo, ki mu sloves iz dneva v dan raste. Poznavalci, ki so Španijo prepotovali po dolgem in počez, so se vanj že zaljubili. Ostali se še boste. Pridelava tega vina je namreč tako kompleksna kot so njegovi okusi. Za začetek vam lahko le obljubimo, da bomo poskrbeli, da boste te temperamentne »posebneže« lahko okusili že doma (ne šele v Španiji).

Da bo spoznavanje z novostmi lažje in prijetnejše, bomo v prihodnosti organizirali degustacije zaprtega tipa, kjer boste lahko preizkusili našo ponudbo izbranih vin in sherryjev ob prigrizku in pogovoru s strokovnjakom. Dnevno nudimo brezplačne pokušine izbranega hišnega vina, znamke Canton.

Vsekakor smo pripravljeni na vašo željo naročiti izdelke, ki jih v naši redni prodaji za zdaj še ni. Veseli bomo vašega povpraševanja in predlogov.

Zavedamo se, da se človek uči celo življenje. Odnos, ki ga imajo do dobre kapljice pridelovalci in ljubitelji vrhunskega vina, je iskren, strasten in utemeljen na znanju in izkušnjah.

Želimo si, da bi se v naši trgovinici srečevali v dobrem vzdušju in vedno znova odhajali z občutkom, da smo bogatejši za lepo izkušnjo.

Pridružite se srečnim ljudem!
Ekipa Canton & Co